You are here: Home News Emeritus hoogleraar en MPI gastonderzoeker Pieter Seuren schrijft boek: ‘Excursies in de tijd’

Emeritus hoogleraar en MPI gastonderzoeker Pieter Seuren schrijft boek: ‘Excursies in de tijd’

Pieter Seuren, emeritus hoogleraar aan de Radboud Universiteit en MPI gastonderzoeker, presenteert op vrijdag 25 november zijn boek ‘Excursies in de tijd’. Dit meeslepend geschreven boek, dat op 4 november is verschenen, trakteert u op een aantal onverbloemd vertelde episodes uit de wereldgeschiedenis.
Emeritus hoogleraar en MPI gastonderzoeker Pieter Seuren schrijft boek: ‘Excursies in de tijd’

Het verhaalt over de ijsman Ötzi, over de excentrieke Socrates en over Plato, die beiden van een goede beker wijn en van jongens hielden maar van democratie niets wilden weten, over de waanzinnig geniale maar humorloze Aristoteles, over Alexander de Grote, het ontstaan van het Christendom en de Islam, over Abelard en Heloïse, de kruistochten, de Hanze, de grote expansie naar de Oost en de West, de katholieke emancipatie van de vorige eeuw en nog veel meer.

Auteur Pieter Seuren is emeritus hoogleraar taalfilosofie en taalwetenschap van de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarvóór doceerde hij taalwetenschap in Cambridge en in Oxford. Sinds 1999 is hij gastonderzoeker aan het MPl. Na taalwetenschap is geschiedenis zijn grote passie.

Seuren presenteert het boek ‘Excursies in de tijd’ op 25 november van 15.30 tot 18.00 uur in Boekhandel Roelants, in het filiaal op de campus van de Radboud Universiteit.

Meer informatie

  • U kunt dit boek bestellen (€24,90) via de boekhandel.
  • Voor meer informatie kunt u contact opnemen via pieter.seuren@mpi.nl of bekijk de flyer hier.
About MPI

This is the MPI

The Max Planck Institute for Psycholinguistics is an institute of the German Max Planck Society. Our mission is to undertake basic research into the psychological,social and biological foundations of language. The goal is to understand how our minds and brains process language, how language interacts with other aspects of mind, and how we can learn languages of quite different types.

The institute is situated on the campus of the Radboud University. We participate in the Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour, and have particularly close ties to that institute's Centre for Cognitive Neuroimaging. We also participate in the Centre for Language Studies. A joint graduate school, the IMPRS in Language Sciences, links the Donders Institute, the CLS and the MPI.

 

Max Planck Institute
for Psycholinguistics

 

Street address
Wundtlaan 1
6525 XD Nijmegen
The Netherlands


Mailing address
P.O. Box 310
6500 AH Nijmegen
The Netherlands

Phone:   +31-24-3521911
Fax:        +31-24-3521213
E-mail:   


Public Outreach Officer
Charlotte Horn

Image right

scrabble