You are here: Home People Vacancies PHP/Drupal ontwikkelaar

PHP/Drupal ontwikkelaar

Het Language Development Department van het Max Planck Institute for Psycholinguistics is per 1 juni 2018 op zoek naar een PHP/Drupal ontwikkelaar.

 

PHP/Drupal ontwikkelaar

Language Development Department

Max Planck Institute for Psycholinguistics

Fulltime

Functiebeschrijving

We zijn op zoek naar een ervaren PHP/Drupal ontwikkelaar ter versterking van ons team van wetenschappers, ontwikkelaars en archivarissen. Je werkt samen met dit team aan het opbouwen van een nieuwe infrastructuur voor het Language Archive van het MPI.

Het archief van het MPI (The Language Archive) bestaat uit een enorme en uitgebreide collectie van data voortkomend uit taalkundig onderzoek, een unieke verzameling van hoe mensen over de hele wereld in het dagelijks leven met elkaar praten. Een deel van de collectie is aan UNESCO’s Memory of the World register toegevoegd als documentair erfgoed van uitzonderlijke waarde voor de hele wereld.

Het huidige doel van het Language Archive team is om een ​webgebaseerde tool te ontwikkelen die gemakkelijk vanuit de hele wereld kan worden gebruikt om deze gegevens te evalueren en te onderzoeken. Het archief is via de volgende link te vinden: https://archive.mpi.nl/.

De nieuwe ontwikkelaar zal voornamelijk werken aan modules in Drupal die interacteren met de data in het archief, zowel voor het archiveren van nieuw materiaal, als voor het visualiseren, exploreren en analyseren van bestaande data. De archiveer-interface van het archief moet wetenschappers in staat stellen om hun gegevens op de meest efficiënte manier te archiveren terwijl deze tegelijkertijd voldoen aan de hoogste archiveringsnormen. De interfaces van het archief voor exploratie, visualisatie en analyse moeten onderzoekers in staat stellen snel de gewenste gegevens te vinden, om verschillende soorten gegevens binnen de context van de web interface te kunnen bekijken en om analysetools zoals audio - visuele herkenningssoftware te kunnen gebruiken.

Onze ideale kandidaat vindt het een uitdaging om efficiënte en eenvoudig te gebruiken interfaces voor grote en soms complexe datastructuren te ontwikkelen. Het conceptualiseren van deze interfaces samen met wetenschappers en het archive managementteam is een belangrijk onderdeel van deze functie. Het spreekt je aan om te werken in een onderzoeksomgeving, samen met internationale collega’s die van aanpakken houden.

Wat vragen wij van jou?

 • Een Bachelordiploma in Informatica en/of ervaring in een vergelijkbare functie
 • Ervaring als PHP-ontwikkelaar
 • Uitstekende kennis van de laatste webstandaarden, inclusief HTML5 en CSS3
 • Ervaring met ontwikkeling in JavaScript frameworks zoals jQuery
 • Goede kennis van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk

 
Het is een pré als je ervaring hebt met:

 • Ontwikkeling van modules in Drupal
 • Solr
 • XML en XSLT
 • Ontwikkeling van web applicaties voor audio-visuele media

 

Wat bieden wij jou?

 • De functie is beschikbaar per 1 juni 2018 (startdatum in overleg)
 • Het betreft een fulltime functie (39 uur per week) voor maximaal 5 jaar
 • Inschaling vindt plaats volgens de Duitse TVöD (Tarifvertrag für den öffentlichen Dienst). De functie is afhankelijk van opleiding en ervaring ingedeeld in salarisgroep E11, E12 of E13 (tussen de EUR 3.168,10 en EUR 5.523,65 bruto per maand bij een fulltime dienstverband)

 

Werkgever

Het MPI for Psycholinguistics in Nijmegen is het enige instituut ter wereld dat zich volledig wijdt aan het onderzoek naar taal. Ons doel is te begrijpen hoe het brein taal verwerkt, hoe taal en andere aspecten van het brein op elkaar inwerken en hoe we uiteenlopende talen kunnen leren. Het instituut heeft nauwe banden met de Radboud Universiteit (o.a. het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour) in Nijmegen. Meer dan 20 nationaliteiten vertegenwoordigen ons onderzoeksteam. Het MPI is onderdeel van de Duitse Max-Planck-Gesellschaft, een grote organisatie die zich wijdt aan fundamenteel onderzoek op alle gebieden van de wetenschap. De Max Planck Gesellschaft is een werkgever die zich inzet voor gelijke kansen en diversiteit.

Nadere informatie over ons instituut vind je op: http://www.mpi.nl.


Solliciteren?

Stuur de volgende documenten als één PDF bestand per e-mail naar [Nanjo.Bogdanowicz@mpi.nl]:

        i.        Een sollicitatiebrief waarin je motiveert waarom je solliciteert en
                  hoe je voldoet aan de hierboven genoemde vereisten;

       ii.        Een recent curriculum vitae;

      iii.        De namen en contactgegevens van twee referenties.

Je kunt je sollicitatiebrief in het Engels of in het Nederlands schrijven. De sollicitatiegesprekken zullen in het Engels gevoerd worden. 

 

Voor meer informatie over het Language Archive project en de rol van de ontwikkelaar in het Language Archive team kun je contact opnemen met de wetenschappelijk directeur van het archief: Caroline Rowland (Caroline.Rowland@mpi.nl). Voor technische vragen over de vaardigheden en benodigde ervaring voor de functie kun je contact opnemen met het hoofd van onze Technische Groep: Reiner Dirksmeyer (Reiner.Dirksmeyer@mpi.nl).

 

For the English version click here

Für die deutsche Version klicken Sie hier

Last checked 2018-05-09 by Nanjo Bogdanowicz
About MPI

This is the MPI

The Max Planck Institute for Psycholinguistics is an institute of the German Max Planck Society. Our mission is to undertake basic research into the psychological,social and biological foundations of language. The goal is to understand how our minds and brains process language, how language interacts with other aspects of mind, and how we can learn languages of quite different types.

The institute is situated on the campus of the Radboud University. We participate in the Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour, and have particularly close ties to that institute's Centre for Cognitive Neuroimaging. We also participate in the Centre for Language Studies. A joint graduate school, the IMPRS in Language Sciences, links the Donders Institute, the CLS and the MPI.

 

Street address
Wundtlaan 1
6525 XD Nijmegen
The Netherlands


Mailing address
P.O. Box 310
6500 AH Nijmegen
The Netherlands

Phone:   +31-24-3521911
Fax:        +31-24-3521213
E-mail:   


Public Outreach Officer
Charlotte Horn