You are here: Home People Vacancies Vacature Onderzoeksassistent

Vacature Onderzoeksassistent

Het Language Development Department heeft per 15 september 2018 een vacature voor een full-time Onderzoeksassistent om responsieve smartphone / tablet apps en websites voor kindertaalonderzoek te helpen ontwikkelen.

 

Vacature Onderzoeksassistent
Language Development Department
Max Planck Institute for Psycholinguistics
Fulltime

Het Language Development Department heeft per 15 september 2018 een vacature voor een full-time Onderzoeksassistent.

Functiebeschrijving
We zoeken voor deze afdeling een onderzoeksassistent om responsieve smartphone / tablet apps en websites voor kindertaalonderzoek te helpen ontwikkelen. We maken apps voor zowel gedragsstudies als experimentele studies en ook oudervragenlijsten. De doelgroepen voor deze apps lopen zeer uiteen, zoals ouders, kinderen, scholieren en patiënten.

De onderzoeksassistent zal helpen met het ontwerpen, ontwikkelen (in JSON), piloten en testen van nieuwe apps. Kandidaten hoeven geen eerdere ervaring met JSON te hebben, maar enige programmeerervaring zou een voordeel zijn. Onze ideale kandidaat is een BA- of MA-afgestudeerde met interesse in psychometrische testen, ontwikkeling van kinderen en/of het ontwikkelen van onderzoeksinstrumenten voor onderwijs en klinisch werk gericht op kinderen.

Werkzaamheden

 • Samen met onderzoekers en onze technische groep: apps ontwikkelen en aanpassen, nieuwe functies aan bestaande apps toevoegen, en deze apps onderhouden en updaten
 • Nieuwe apps piloten met ouders en kinderen
 • Betrouwbaarheids- en validiteitstesten uitvoeren


Vereisten

 • Bachelor- of Masterdiploma in Psychologie of aanverwante studie
 • Goede cijfers voor Onderzoeksmethoden, Data analyse en Statistiek
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk
 • Ervaring met het het gebruik van een programmeertaal is zeer wenselijk (bijv. Matlab, R, Python, C, Java, etc.), maar bereidheid om te leren is essentieel (training in JSAN wordt verzorgd)
 • Ervaring met het doen van experimentele- en observatiestudies is een pré (training zal worden verzorgd)


Arbeidsvoorwaarden

 • Startdatum: 15 september 2018
 • Aanstelling: 1,0 fte (39 uur per week), voor de duur van één jaar
 • Het salaris wordt bepaald volgens de Duitse TVöD (Tarifvertrag für den öffentlichen Dienst) en is ingedeeld in salarisgroep E09b (afhankelijk van de ervaring van de kandidaat tussen de EUR 2.711,10 en EUR 4.120,39 bruto per maand bij een fulltime dienstverband)


Werkgever
Het MPI for Psycholinguistics in Nijmegen is het enige instituut ter wereld dat zich volledig wijdt aan het onderzoek naar taal. Ons doel is te begrijpen hoe het brein taal verwerkt, hoe taal en andere aspecten van het brein op elkaar inwerken en hoe we uiteenlopende talen kunnen leren. Het MPI bevindt zich op de campus van de Radboud Universiteit en werkt nauw samen met het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour en het Centre for Language Studies. Wij maken deel uit van de Duitse Max Planck Gesellschaft; een onafhankelijk, niet-gouvernementeel genootschap van wetenschappelijke instituten die fundamenteel onderzoek doen op het gebied van natuurwetenschappen, levenswetenschappen, sociale wetenschappen en geesteswetenschappen. De Max Planck Gesellschaft is een werkgever die zich inzet voor gelijke kansen en diversiteit.

Sollicitatieprocedure
Stuur de volgende documenten in één pdf-bestand uiterlijk donderdag 2 augustus 2018 per e-mail naar mw. Nanjo Bogdanowicz via [nanjo.bogdanowicz@mpi.nl]:

 1. Een sollicitatiebrief waarin je motiveert waarom je solliciteert en hoe je voldoet aan de hierboven genoemde vereisten;
 2. Een recent CV met vermelding van relevante ervaring;
 3. Overzicht van afgeronde cursussen en reeds behaalde studiepunten van relevante BA of MA;
 4. De namen en contactgegevens van twee referenties.

Je kunt je sollicitatiebrief in het Engels of in het Nederlands schrijven. De sollicitatiegesprekken zullen in het Engels gevoerd worden en vinden plaats op 14, 15 of 16 augustus (persoonlijk of via Skype). Graag je beschikbaarheid voor deze dagen aan ons doorgeven.

Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met mevrouw Nanjo Bogdanowicz.

For the English version click here

Last checked 2018-07-02 by Nanjo Bogdanowicz
About MPI

This is the MPI

The Max Planck Institute for Psycholinguistics is an institute of the German Max Planck Society. Our mission is to undertake basic research into the psychological,social and biological foundations of language. The goal is to understand how our minds and brains process language, how language interacts with other aspects of mind, and how we can learn languages of quite different types.

The institute is situated on the campus of the Radboud University. We participate in the Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour, and have particularly close ties to that institute's Centre for Cognitive Neuroimaging. We also participate in the Centre for Language Studies. A joint graduate school, the IMPRS in Language Sciences, links the Donders Institute, the CLS and the MPI.

 

Street address
Wundtlaan 1
6525 XD Nijmegen
The Netherlands


Mailing address
P.O. Box 310
6500 AH Nijmegen
The Netherlands

Phone:   +31-24-3521911
Fax:        +31-24-3521213
E-mail:   


Public Outreach Officer
Charlotte Horn