Het Language Archive is op zoek naar een Java ontwikkelaar

Developer
Language Development
full-time

We zijn op zoek naar een ervaren Java ontwikkelaar ter versterking van ons team softwareontwikkelaars. Je werkt samen in een kleine groep aan het verder ontwikkelen en het modulariseren van de desktopapplicatie ELAN.

 

Functiebeschrijving
We zijn op zoek naar een ervaren Java ontwikkelaar ter versterking van ons team softwareontwikkelaars. Je werkt samen in een kleine groep aan het verder ontwikkelen en het modulariseren van de desktopapplicatie ELAN.

ELAN is een applicatie voor het annoteren van audio en videobestanden. Het wordt niet alleen gebruikt binnen het MPI maar vindt wereldwijd toepassing in onderzoeksprojecten in (vooral) de taalwetenschap. Het wordt ontwikkeld in de context van The Language Archive, het archief van het MPI dat bestaat uit een enorme en uitgebreide collectie van data voortkomend uit taalkundig onderzoek. Het archief en ELAN zijn via de volgende link te vinden: https://archive.mpi.nl/.
ELAN heeft een geschiedenis van bijna 20 jaar met gemiddeld 3 of 4 updates per jaar. Gedurende die tijd is het uitgegroeid tot een redelijk grote, afzonderlijke applicatie, waarvan de code slechts in beperkte mate modulair is opgebouwd. Het CLARIAH-PLUS project (https://www.clariah.nl) biedt nu de mogelijkheid om ELAN functioneel uit te breiden en het tegelijkertijd te herontwikkelen in meer modulaire en beter uitbreidbare vorm. Een deel van het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de projectpartners Beeld en Geluid en Universiteit van Amsterdam.

De nieuwe ontwikkelaar zal zowel meewerken aan het onderhouden en uitbreiden van de bestaande applicatie, als betrokken zijn bij het ontwerp en de implementatie van de gemodulariseerde versie van de toekomst. De nieuwe API’s en de implementaties daarvan dienen vanaf het begin goed gedocumenteerd te worden.

Onze ideale kandidaat is geïnteresseerd in het ontwikkelen van desktopapplicaties met een grafische gebruikersinterface. Functionele eisen worden, vaak in nauw overleg met gebruikers, omgezet in werkende, gebruiksvriendelijke programmaonderdelen. Je vindt het een uitdaging bij te dragen aan het ontwerp en de implementatie van een nieuwe, modulaire architectuur voor bestaande én nieuwe functionaliteit. Het spreekt je aan om te werken in een onderzoeksomgeving, samen met internationale collega’s.

Wat vragen wij van jou?

 • Een Bachelordiploma in Informatica en/of ervaring in een vergelijkbare functie
 • Ervaring als Java-ontwikkelaar, ervaring met Swing
 • Goede kennis van het Java SE Platform en het Java Platform Module System
 • Goede kennis van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
   

Het is een pré als je ervaring hebt met:

 • Ondersteuning van gebruikers
 • Maven, Eclipse en XML en XSLT
 • Ontwikkeling van applicaties voor audiovisuele media
   

Wat bieden wij jou?

 • De functie is beschikbaar per 1 oktober 2019, startdatum in overleg.
 • Het betreft een fulltime functie (39 uur per week, parttime in overleg) voor minimaal 1 en maximaal 3 jaar.
 • Inschaling vindt plaats volgens de Duitse TVöD (Tarifvertrag für den öffentlichen Dienst). Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring van de kandidaat, tussen de EUR 3.457,10 en EUR 4.685,32 bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
 • 30 vakantiedagen per jaar (bij een fulltime dienstverband) en vrij op zowel Nederlandse als Duitse feestdagen.

 

Werkgever
Het MPI for Psycholinguistics in Nijmegen is het enige instituut ter wereld dat zich volledig wijdt aan het onderzoek naar taal. Ons doel is te begrijpen hoe het brein taal verwerkt, hoe taal en andere aspecten van het brein op elkaar inwerken en hoe we uiteenlopende talen kunnen leren. Het instituut heeft nauwe banden met de Radboud Universiteit (o.a. het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour) in Nijmegen. Meer dan 20 nationaliteiten vertegenwoordigen ons onderzoeksteam. Het MPI is onderdeel van de Duitse Max-Planck-Gesellschaft, een grote organisatie die zich wijdt aan fundamenteel onderzoek op alle gebieden van de wetenschap. De Max Planck Gesellschaft is een werkgever die zich inzet voor gelijke kansen en diversiteit.

Nadere informatie over ons instituut vind je op: https://www.mpi.nl.

Solliciteren?
Stuur de volgende documenten als één PDF bestand per e-mail naar [Nanjo.Bogdanowicz@mpi.nl]:

 • Een sollicitatiebrief waarin je motiveert waarom je solliciteert en hoe je voldoet aan de hierboven genoemde vereisten;
 • Een recent curriculum vitae;
 • De namen en contactgegevens van twee referenties.
   

Je kunt je sollicitatiebrief in het Engels of in het Nederlands schrijven. De sollicitatiegesprekken zullen in het Engels gevoerd worden.

Voor meer informatie over deze functie en over de vaardigheden en benodigde ervaring hiervoor kun je contact opnemen met het hoofd van onze Technische Groep: Reiner Dirksmeyer (Reiner.Dirksmeyer@mpi.nl).

Share this page