Receptionist(e)

Staff
Operations
part-time

Het Max Planck Institute for Psycholinguistics (MPI) in Nijmegen is een wetenschappelijk onderzoeksinstituut dat zich volledig wijdt aan onderzoek naar taal. Onder het kopje ‘werkgever’ lees je meer over ons instituut.

Wij zijn binnen de afdeling Operations en voor ons gebouw aan de Wundtlaan 1 in Nijmegen op zoek naar een gastvrije en enthousiaste, parttime Receptionist(e) (22 uur/week, maandag t/m donderdag van 8.30 tot 13.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur).

Functiebeschrijving

 • Ontvangst bezoekers en medewerkers (bedienen van de toegangsdeur, bezoekers inchecken, bezoekerspassen uitgeven).
 • Sleuteladministratie (uitgifte en inname van kamerdeursleutels, wijzigingen sleutels/autorisaties via sleutelsysteem/database).
 • Centrale/algemene telefoon beantwoorden, doorverbinden en/of berichten doorgeven.
 • Postverwerking, verzendingen via DHL en Fedex.
 • Proefpersonenregistratie, bijhouden en actualiseren.
 • Algemene administratieve werkzaamheden (bijvoorbeeld: uitgifte parkeerkaarten, verzorgen administratie/naamplaatjes postvakken, telefoonlijst bijhouden en actualiseren, etc.).

 

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent gastvrij, klantvriendelijk en behulpzaam.
 • Je hebt een verzorgde en representatieve uitstraling.
 • Je kunt goed omgaan met MS Office-toepassingen, met name Excel.
 • Je bent flexibel, werkt zelfstandig en accuraat.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pré.
 • Je hebt MBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring in een dienstverlenende-/ servicegerichte functie.
 • Je bent beschikbaar op de volgende dagen/tijden: maandag t/m donderdag van 8.30 tot 13.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Je bent daarnaast flexibel en bereid om incidenteel (bij ziekte/vakanties) ook in de middag te werken.

 

Wat bieden wij jou?

 • Een afwisselende functie binnen een internationaal onderzoeksinstituut dat zich inzet voor gelijke kansen en diversiteit.
 • Een parttimebaan (22 uur per week) per 1 november 2023 voor in eerste instantie één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Bij deze functie hoort een salaris conform de Duitse cao voor de rijksoverheid (TVöD, Tarifvertrag für den öffentlichen Dienst). De functie is ingedeeld in functiegroep 6. Afhankelijk van je voor de functie relevante werkervaring is het salaris voor deze functie bij een fulltime aanstelling (39 uur per week) tussen EUR 2.600,- en EUR 3.300,- bruto per maand. Naast je salaris ontvang je 8% vakantietoeslag per jaar.
 • Je krijgt 30 verlofdagen per jaar bij een fulltime aanstelling. Daarnaast ben je vrij op zowel de Nederlandse als op de (landelijke) Duitse feestdagen.
 • Er werken ongeveer 170 medewerkers binnen het instituut, verdeeld over vijf wetenschappelijke afdelingen, een afdeling Operations, een technische groep en meerdere zelfstandige onderzoeksgroepen.

 

Sollicitatieprocedure

Graag ontvangen wij uiterlijk 15 november 2023 je sollicitatie, inclusief motivatiebrief, recent curriculum vitae en twee referenties. We ontvangen je sollicitatie graag online via ons sollicitatieportaal.

Als je vragen hebt naar aanleiding van de vacature, neem dan contact op met Anique Heurkens (e-mail: Anique.Heurkens [at] mpi.nl).

Meer informatie over ons instituut vind je op www.mpi.nl.

 

De Werkgever

Over ons instituut

Het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek is een wereldwijd toonaangevend onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met interdisciplinair onderzoek naar de wetenschap van taal en communicatie, met afdelingen op het gebied van genetica, psychologie, ontwikkeling, neurobiologie en multimodaliteit van deze fundamentele menselijke vaardigheden.

Wij onderzoeken hoe kinderen en volwassenen taal verwerven, hoe spreken en luisteren in real time gebeuren, hoe de hersenen taal verwerken, hoe het menselijk genoom bijdraagt aan de opbouw van een taalklaar brein, hoe meerdere modaliteiten (zoals in spraak en gebaar) vorm geven aan taal en het gebruik ervan in verschillende talen en hoe taal gerelateerd is aan cognitie en cultuur en gevormd is door evolutie.

We zijn onderdeel van de Max Planck Society, een onafhankelijke, niet-gouvernementele organisatie van door Duitsland gefinancierde onderzoeksinstituten die zich toeleggen op fundamenteel onderzoek in de natuurwetenschappen, sociale wetenschappen en geesteswetenschappen.
De Max Planck Society is een werkgever die gelijke kansen biedt. We hechten belang aan diversiteit en inclusie, bevorderen rechtvaardigheid en bestrijden discriminatie.
We streven naar een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waar iedereen zich welkom voelt. Daarom ontvangen we graag sollicitaties van alle geschikte kandidaten.
Ons instituut is gevestigd op de campus van de Radboud Universiteit en heeft nauwe samenwerkingsverbanden met het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour en het Centre for Language Studies van de Radboud Universiteit. Ook werken we intensief samen met andere kindertaalonderzoekers, als onderdeel van het Baby & Child Research Center.
Medewerkers en studenten van het MPI hebben toegang tot geavanceerde onderzoeks- en opleidingsfaciliteiten.

Share this page