Student Assistant LEADS Group

Student Assistant
Language and Genetics
part-time

Voor een onderzoek naar het leren van een kunsttaal dat uitgevoerd wordt binnen het Max Planck Institute for Psycholinguistics (MPI), zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde student-assistent die vanaf 15 Januari, 2024 mee wil draaien op het project. In onze onderzoeksgroep “Language Evolution and Adaptation in Diverse Situations” (LEADS), kijken we naar de rol van sociale, omgevings- en cognitieve druk in taalevolutie.

 

Functiebeschrijving

Je werkt samen met de groep aan de dataverzameling door middel van gedragsexperimenten. Je ondersteunt onderzoekers in de dataverzameling en voert deze ook zelf uit (uitvoeren van onderzoeken, vragenlijsten, etc.) Je bent ook verantwoordelijk voor het werven van studenten en ouderen voor deelname aan het onderzoek. Deze dataverzameling bestaat uit de afname van testjes bij mensen tussen de 16 en 70 jaar oud.

Wat vragen wij van jou?

Wij zijn op zoek naar een HBO of WO student (Psychologie, Cognitiewetenschap, Taalwetenchap, Taal- en Communicatie of soortgelijke studies). Je moet de Nederlandse en Engelse taal goed beheersen. Je hoeft nog geen relevante werkervaring te hebben, maar ervaring met het uitvoeren van experimenten is een pré.

Wat bieden wij jou?

De functie is beschikbaar per 15 Januari, 2024. Wij vragen een beschikbaarheid van ongeveer 10 uur per week, gedurende ongeveer 6 maanden. We houden rekening met jouw studierooster. Salaris is €13,95 bruto per uur (met Bachelordiploma) en € 12,00 bruto per uur (zonder Bachelordiploma).

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse, laat dat weten via het sollicitatieportaal van het MPI, klik hier. Solliciteer vóór 1 December op deze vacature. In het portaal vragen we je om de volgende documenten (in pdf) te uploaden:

  • Een korte motivatiebrief (max 1 A4)
  • Je CV

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dr. Limor Raviv via limor.raviv [at] mpi.nl.

De Werkgever

Het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek is een wereldwijd toonaangevend onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met interdisciplinair onderzoek naar de wetenschap van taal en communicatie, met afdelingen op het gebied van genetica, psychologie, ontwikkeling, neurobiologie en multimodaliteit van deze fundamentele menselijke vaardigheden.

Wij onderzoeken hoe kinderen en volwassenen taal verwerven, hoe spreken en luisteren in real time gebeuren, hoe de hersenen taal verwerken, hoe het menselijk genoom bijdraagt aan de opbouw van een taalklaar brein, hoe meerdere modaliteiten (zoals in spraak en gebaar) vorm geven aan taal en het gebruik ervan in verschillende talen en hoe taal gerelateerd is aan cognitie en cultuur en gevormd is door evolutie.

We zijn onderdeel van de Max Planck Society, een onafhankelijke, niet-gouvernementele organisatie van door Duitsland gefinancierde onderzoeksinstituten die zich toeleggen op fundamenteel onderzoek in de natuurwetenschappen, sociale wetenschappen en geesteswetenschappen.

De Max Planck Society is een werkgever die gelijke kansen biedt. We hechten belang aan diversiteit en inclusie, bevorderen rechtvaardigheid en bestrijden discriminatie. We streven naar een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waar iedereen zich welkom voelt. Daarom ontvangen we graag sollicitaties van alle geschikte kandidaten.

Ons instituut is gevestigd op de campus van de Radboud Universiteit en heeft nauwe samenwerkingsverbanden met het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour en het Centre for Language Studies van de Radboud Universiteit. Ook werken we intensief samen met andere kindertaalonderzoekers, als onderdeel van het Baby & Child Research Center. Medewerkers en studenten van het MPI hebben toegang tot geavanceerde onderzoeks- en opleidingsfaciliteiten.

Share this page