Inschrijving onderzoek op het MPI

IndividuLa logo

Voordat je het inschrijvingsformulier invult, vinden we het belangrijk dat je op de hoogte bent van ons privacybeleid.

Privacybeleid proefpersonen

IndividuLa-proefpersonendatabase

Om u in te kunnen schrijven voor deelname aan het IndividuLa-onderzoek, hebben wij bepaalde gegevens van u nodig. Deze gegevens slaan wij op in onze IndividuLa-database. De database bevindt zich op een beveiligde server binnen het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek. Alleen medewerkers van het Max Planck Instituut die betrokken zijn bij het IndividuLa-onderzoek hebben toegang tot de database. U zult alleen door ons benaderd worden vanwege uw deelname aan het IndividuLa-onderzoek.

We slaan de door u verstrekte gegevens voor onbepaalde tijd op. U kunt zich echter op elk moment uitschrijven door ons te mailen (taaltest [at] mpi.nl). Daarna zullen wij uw persoonsgegevens (naam, (e-mail-)adres, telefoonnummer) onzichtbaar maken in de database. Uw andere gegevens (taalachtergrond e.d.) blijven wel zichtbaar voor medewerkers.

De wettelijke basis voor de verwerking van de hierboven beschreven persoonsgegevens is uw toestemming. Deze geeft u door u via onderstaand formulier in te schrijven als proefpersoon.

Als u uw gegevens wilt laten verwijderen, of de verwerking van deze gegevens wilt beperken, dan kunt u hiervoor contact opnemen met ons. Wij zullen uw verzoek binnen één maand afhandelen. Verder heeft u het recht uw toestemming in te trekken. U heeft ook het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw gegevens indien deze gebaseerd is op een gerechtvaardigd belang. Voor alle hier beschreven gevallen kunt u contact met ons opnemen via taaltest [at] mpi.nl. De verantwoordelijke toezichthouder is het Bayerische Landesamt für Datenschutzaufsicht, Postfach 606, 91511 Ansbach, Duitsland.

Onze Functionaris voor de Gegevensbescherming is mevrouw Heidi Schuster, van de Max Planck Society. Voor vragen over gegevensbescherming kunt u contact opnemen via datenschutz [at] mpg.de of door +49 89 2108 1554 te bellen (mevrouw Schuster spreekt Engels of Duits).

Onderzoeksgegevens

Voorafgaand aan de onderzoeksafname ontvangt u uitgebreide informatie over de inhoud van het onderzoek. U neemt deel op vrijwillige basis, door een apart toestemmingsformulier te ondertekenen.

Alleen als u geïnformeerde toestemming geeft, neemt u deel aan het onderzoek. De gegevens die wij tijdens het onderzoek verzamelen, zullen altijd apart van uw persoonsgegevens bewaard worden. Informatie over de opslag van deze gegevens en wie u voor uw eerder beschreven rechten moet benaderen, ontvangt u voorafgaand aan de onderzoeksafname op een apart informatieformulier.

Share this page