Doe mee!

Thumbnail

Wij zoeken deelnemers voor het Individual Differences In Language project (kortweg IndividuLa). Dit is een grootschalig onderzoek waarin we verschillen in taal- en cognitieve vaardigheden onder jongvolwassenen in kaart willen brengen en gaan kijken hoe dergelijke verschillen samenhangen met de genen en de werking van de hersenen. We maken bij dit onderzoek gebruik van een serie recent ontwikkelde tests waarmee allerlei aspecten van het taal- en denkvermogen kunnen worden gemeten. Voor dit onderzoek zoeken we 900 jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 30 jaar. De ene helft van de deelnemers maakt de tests op het Max Planck Instituut en de andere helft maakt het onderzoek online.

  

 

Onderzoek op het MPI

Onderzoek op het MPI

Wat? Verspreid over twee testdagen maak je een vragenlijst en een aantal luister-, spreek- en reactietijdtaken. Je levert daarnaast een buisje speeksel in dat wordt gebruikt voor genetisch onderzoek.
Waar? Het onderzoek vindt plaats op het Max Planck Instituut.
Wanneer? Je komt 1x op een ochtend (10:00-12:30u) en 1x op een middag (13:15-15:15uur) langs op het instituut, op een datum naar keuze. Let op! er kunnen max. 4 personen tegelijkertijd meedoen, dus je kunt je samen opgeven met bv een vriend of klasgenoot!
Vergoeding? 50 euro
Aanmelden? Klik hier.
Vragen? Kijk hier voor de veelgestelde vragen of mail naar taaltest [at] mpi.nl
 
 

Online Onderzoek

Online testing2

Wat? Je maakt vier online onderzoekssessies van ongeveer 1 uur, bestaande uit een vragenlijst en een aantal luister-, spreek- en reactietijdtaken. Ook vragen we je om een buisje speeksel naar ons op te sturen. Je ontvangt een speekselverzamelkit op je huisadres.
Waar? Het onderzoek is geheel online; je gebruikt je eigen computer of laptop.
Wanneer? Je doet 1 onderzoekssessie per dag, op een voor jouw geschikt moment tussen 6:00 uur ’s ochtends en 22:00 uur ’s avonds. Je voltooit de 4 onderzoekssessies binnen twee weken vanaf dat je gestart bent.
Vergoeding? 40 euro
Aanmelden? Klik hier. Na aanmelding ontvang je een mail en kun je het onderzoeksprogramma downloaden.
Vragen? Kijk hier voor de veelgestelde vragen of mail naar taaltest [at] mpi.nl.
 

 

Betrokken onderzoekers:

Vera van 't Hoff

Marjolijn Dijkhuis

Florian Hintz

James McQueen 

Antje Meyer

  • Vera van 't Hoff  en Marjolijn Dijkhuis zijn onderzoeksmedewerkers. Zij verzorgen de onderzoeksafnames op het MPI en coördineren het online onderzoek.
  • Dr. Florian Hintz is coördinator van het IndividuLa-project.
  • Prof. Dr. James McQueen is hoogleraar Speech & Learning bij de Radboud Universiteit Nijmegen
  • Prof. Dr. Antje Meyer is een van de directeuren van het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek en werkt daarnaast als bijzonder hoogleraar bij de Radboud Universiteit Nijmegen.

Share this page