Header Lab and resources
De technologie achter toonaangevend onderzoek

Onderzoeksfaciliteiten

Ons onderzoek wordt ondersteund door onze toegewijde supportteams, zoals het bibliotheekpersoneel, het communicatieteam en de mensen van IT services. Voor toonaangevend onderzoek zijn uiteraard ook toonaangevende laboratoria en middelen nodig. Onze onderzoekers en promovendi hebben deze tot hun directe beschikking – zowel bij het MPI zelf als bij het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour.

Onze labs

 • Labs van het MPI

  Thumbnail

  Het MPI beschikt over een groot aantal faciliteiten die kunnen worden gebruikt door onze onderzoekers; van de baby-en-kindlaboratoria, het laboratorium voor moleculaire biologie, laboratoria voor gedragswetenschappen, EEG-laboratoria, eyetrackinglaboratoria en gebarenlaboratoria tot een hypermodern virtual reality-lab.

 • Labs van het Donders Institute

  Thumbnail

  Naast de eigen labs en faciliteiten van het MPI kunnen onze onderzoekers ook gebruikmaken van de labs en faciliteiten van het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour.

 • Het Baby and Child Research Center

  Thumbnail

  De onderzoekers van het Language Development Department voeren hun onderzoek naar vroege ontwikkeling uit in het Baby and Child Research Center. Dit onderzoek is gericht op taalontwikkeling – in het bijzonder de taal en de sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen.

Archiefafdeling & support teams

 • Bibliotheek

  De bibliotheek van het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek opende haar deuren voor het eerst in 1976. De collectie vormt een getrouwe weerspiegeling van het onderzoek dat bij het instituut wordt uitgevoerd.

 • IT Services

  Het IT Services-team van MPI biedt ondersteuning bij de experimentele en computationele werkzaamheden die in het instituut worden uitgevoerd. Daarnaast ontwikkelt de groep instrumenten voor onderzoek, die ook in andere onderzoekscentra veel worden gebruikt.

 • The Language Archive

  The Language Archive herbergt belangwekkende collecties van de resultaten van taalonderzoek. Denk bijvoorbeeld aan corpora op het gebied van bedreigde talen, taalontwikkeling en -verwerving en gebarentaal.

 • MPI archieven en databases

  De data die onze onderzoekers hebben verzameld in het kader van onderzoeksprojecten kunnen worden geraadpleegd via het MPI archief van MPI. Dit archief bevat gegevens van onderzoeken op het gebied van neurobiologie, genetica en gedragswetenschappen.

Share this page