Bij de afdeling Neurobiology of Language richten we ons op de productie, het begrip en de verwerving van taal vanuit een cognitief neurowetenschappelijk perspectief.
Een van de belangrijkste kwesties die we onderzoeken is hoe het menselijk brein ons in staat stelt om één of meerdere talen te beheersen. Om dit te achterhalen, moeten we cognitieve architectuurmodellen van spreken, lezen en luisteren combineren met computermodellen van taal en met onze kennis van de neurale architectuur van het menselijk brein. En dat is precies wat we doen met onze driehoeksbenadering van de neurobiologie van taal.
Om onze missie te kunnen realiseren, hebben wij toegang tot onderzoeksfaciliteiten van wereldniveau, zowel hier bij het Max Planck Instituut als bij het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour, Centrum voor Cognitieve Neuroimaging. Tot deze faciliteiten behoren high-density EGG-labs, twee Virtual Reality-labs, een 275-kanaals MEG-systeem met volledige kop, drie MRI-scanners van 3 Tesla, een high-field MRI-scanner van 7 Tesla, een TMS-lab, een fNIRS-lab, diverse gedragslabs en een hoogwaardige computercluster.
Ons onderzoek omvat verschillende thema's. Deze thema's zijn verder onderverdeeld in grootschalige en kleinschalige projecten waarin teams van senior onderzoekers, post-docs en promovendi samenwerken. Dit zijn de thema's:
Ga voor meer informatie over onze actuele onderzoeksthema's en -projecten naar de pagina Projecten.
The Max Planck Institute for Psycholinguistics is proud and happy to announce that Eleanor Huizeling was awarded an Honorable Mention award last week at the 15th Annual Meeting of Society for...
The Max Planck Institute for Psycholinguistics in Nijmegen is proud to learn that Prof. dr. Peter Hagoort will be awarded the Universiteitspenning in zilver (Silver University Medal) from the Radboud...
Share this page